Συναυλία με έργα Ανδριόπουλου από τη Δημοτική Χορωδία

Συναυλία με έργα Ανδριόπουλου από τη Δημοτική Χορωδία
ο Ηλίας Ανδριόπουλος διευθύνει

Όλα λειτούργησαν άψογα. Οι ακροατές πολλοί αλλά συνειδητοποιημένοι, με σεβασμό στη προσπάθεια, ήσαν απόλυτα ήσυχοι. Ο συνθέτης, τιμώμενο πρόσωπο, παρών και η δημοτική χορωδία Αγίου Νικολάου έκανε ένα βήμα προς δύσκολα πλέον μονοπάτια.

Κυριακή 7 Απριλίου 2019, έλαβε χώρα στο κινηματοθέατρο REX στον Άγιο Νικόλαο η συναυλία της Δημοτικής Χορωδίας Αγίου Νικολάου, αφιέρωμα στον συνθέτη Ηλία Ανδριόπουλο.

Το όλο έργο ανέλαβε ο διευθυντής της χορωδίας Μανώλης Κανακάκης, με τρεις μουσικούς, τον τσελίστα κ. Σπυριδάκη, τον Γιώργη Κοντογιάννη Κρη, στο μαντολίνο και στο μπουζούκι και τη Σοφία Αρακαδάκη πιάνο.

Ερμηνευτής τελικά ήταν μόνο ο Γιάννης Κασωτάκης μιας και ένα πρόβλημα υγείας κράτησε μακριά τον Μιχάλη Κλώντζα. Στη θέση του, ερμήνευσε το “Μην κλαις” ο γιος του Γιώργος Κλώντζας.

Τη παρουσίαση φρόντισε ο Νίκος Τζώρτζης αντλώντας χρόνια εμπειρίας μέσα από την εκπομπή Ζήτω το Ελληνικό Τραγούδι.

Αποδόθηκαν γνωστές και λιγότερο συνθέσεις του Ηλία Ανδριόπουλου, για φωνή και όργανα αλλά κυρίως για τη χορωδία, “τι τραγούδι να σου γράψω”, “Μεταξουργείο”, “Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες“, “τραγούδι του παλιού καιρού” και άλλες.

Προς το τέλος ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου ευχαρίστησε τον συνθέτη ο οποίος συγκινημένος, διηύθυνε τη χορωδία σε ένα κομμάτι.

Η Δημοτική Χορωδία έκανε πλέον ένα βήμα εμπρός, ένα βήμα προς δυσκολότερα μονοπάτια, όπου δεν αποδίδει μόνο μερικά τραγούδια που επιλέγει, αλλά απέδωσε ένα έργο.

Περιμένουμε με ενδιαφέρον τα επόμενα βήματα. …….