Εντυπωσιακός με πολλά ρεκόρ ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης! 4500 δρομείς στο Αρκαλοχώρι!

Εντυπωσιακός με πολλά ρεκόρ ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης! 4500 δρομείς στο Αρκαλοχώρι!
κατάμεστο το ανοικτό θέατρο Αρκαλοχωρίου

Ένας εντελώς διαφορετικός αγώνας δρόμου 21 χλμ. 10 χλμ. και 5 χλμ, κατάφερε μόνο μέσα σε πέντε  χρόνια παρουσίας να καθιερωθεί ανάμεσα στις μεγαλύτερες διοργανώσεις της χώρας και να θεωρείται  η καλύτερη , αρτιότερη και πιο πλήρης διοργάνωση στην Κρήτη.

Το μαρτυρούν άλλωστε και όλα τα αριθμητικά στοιχεία αλλά και η αύξηση συμμετοχών χρόνο με το χρόνο, φέτος οι συμμετοχές άγγιξαν τις 4500 , με 450 αθλητές από 41 χώρες και 1500 αθλητές εκτός Κρήτης.

Το φανερώνει η συμμετοχή των κορυφαίων Ελλήνων  αθλητών οι οποίοι συνδέουν  πλέον την προετοιμασία τους για το Μεγάλο Μαραθώνιο της Αθήνας με τον πιο αναγνωρισμένο αγώνα της Κρήτης.

Ας δούμε όμως τί είναι αυτό που παρακινεί τόσους πολλούς ανθρώπους να ταξιδεύουν από τόσο μακριά , να μπουν σε αεροπλάνα, βαπόρια, αυτοκίνητα για να βρεθούν στο Αρκαλοχώρι και τον Ημιμαραθώνιο Κρήτης.

Ο φετινός αγώνας-γιορτή ήταν ένας ύμνος στον αθλητισμό, τον πολιτισμό και τον ακούραστο εθελοντισμό. Ένα πολύωρο πανηγύρι χαράς, συγκίνησης,  και προσφοράς στον συνάνθρωπο.

Ο ημιμαραθώνιος Κρήτης  δεν είναι απλώς μια αθλητική διοργάνωση υψηλού επιπέδου με εξαιρετικές συμμετοχές αθλητών και μεγάλο αριθμό πολιτών.

Δεν είναι ένα συνηθισμένο πολιτιστικό δρώμενο με  ανάλαφρη προσέγγιση. Δεν στηρίζεται στην επιφάνεια μόνο αλλά μπαίνει και στην ουσία. Διαβάστε τους επαίνους και τα σχόλια που κατά δεκάδες γράφονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Είναι ένα  πολύτιμο μωσαϊκό που συνδυάζει,  τη σύμπραξη των κορυφαίων θεσμών της τοπικής  αυτοδιοίκησης, την οργιώδη φαντασία της οργανωτικής επιτροπής του Αθλητικού Συλλόγου Υγείας Αρκαλοχωρίου,  τη στήριξη σπουδαίων χορηγών και την ανιδιοτελή προσφορά εκατοντάδων απλών ανθρώπων εθελοντών.

 Στη φετινή  διοργάνωση του ημιμαραθωνίου Κρήτης:

Ξεπεράστηκε κάθε ρεκόρ συμμετοχής πέρα από κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη.

Ξεπεράστηκε κάθε  αναμενόμενο ρεκόρ προβολών στο τηλεοπτικό σποτ που προβάλλεται από κάθε δημοσιογραφικό μέσο.

Ξεπεράστηκε κάθε  προηγούμενος αριθμός εθελοντών που βοήθησαν την ασφαλή,  άρτια και άψογη διοργάνωση του τέταρτου ημιμαραθωνίου Κρήτης.

πολλαπλασιάσαμε επίσης τις ποσότητες παραδοσιακών εδεσμάτων που προσφέρθηκαν εντελώς δωρεάν σε όλους συνοδευόμενες από εξαιρετική μουσική και υπέροχους χορούς .

ευχαριστούμε όλους όσοι συμμετέχουν και βοηθούν τον αθλητικό, πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικό χαρακτήρα της διοργάνωσής μας.

Όλα τα παραπάνω μας κάνουν υπερήφανους πραγματικά και  μεγαλώνουν τις υποχρεώσεις μας, αλλά και την επιθυμία μας  να θέλουμε την επόμενη χρονιά να γινόμαστε καλύτεροι ακόμη και αν χρειάζεται να ξεπεράσουμε τα όρια της κούρασης μας, για να γινόμαστε πάντα μια μεγάλη παρέα.

Εντυπωσιακός με πολλά ρεκόρ ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης! 4500 δρομείς στο Αρκαλοχώρι!
μία από τις εκκινήσεις

Ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης είχε πολλές όμορφες στιγμές με σημαντικά μηνύματα
Κατ αρχήν ο μεγάλος παραολυμπιονίκης Μανώλης Στεφανουδάκης με το σπουδαίο μήνυμα της ενεργούς συμμετοχής του.Μετά, η απίστευτη ευαισθησία του μεγάλου μπασκετάνθρωπου Θοδωρή Παπαλουκά να τρέξει συμβολικά  μαζί με ένα μικρό παιδί.
Η συγκλονιστική  παρουσία του εντεκάχρονου Γιάννη Σαμαρά, του  πρωταγωνιστή του βίντεο που τον  βράβευσε ο φιλος του  Γιάννης Νερολαδάκης. Ένα ολόκληρο θέατρο σηκώθηκε όρθιο και υποκλίθηκε αποθεώνοντας το μικρό μας ήρωα της ζωής.
Πραγματικά χαράχτηκε στη μνήμη όλων όσων βρέθηκαν στο Αρκαλοχώρι, η στιγμή που o Μανώλης  Στεφανουδάκης, βράβευσε τιμητικά τους δυο τυφλούς Αθλητές που έτρεξαν στον ημιμαραθώνιο, Σιούτη και Κορομηλά .
Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς, τον τερματισμό των δρομέων ελπίδας με τον μικρό Δημητράκη;
Τις αμέτρητες αγκαλιές και τα χαμόγελα όλων , καθώς εδώ ο καθένας θεωρείται ξεχωριστός ανεξαρτήτως κατάταξης ;
Το κατάμεστο θέατρο μιας πολύχρωμης πολυπολιτισμικής  παρέας ζεστών και χαρούμενων ανθρώπων, στις απονομές των νικητών;
Τους δεκάδες μουσικούς του δρόμου που συγκινούν με τις νότες τους;
Τους εκατοντάδες πρόθυμους εθελοντές της ανιδιοτελούς προσφοράς, σοβαρότητας και συνέπειας;
Το ενημερωτικό περίπτερο του οράματος ελπίδας που δεν άδειαζε σχεδόν ποτέ;

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των τριών πρώτων νικητών:

21 Χιλιόμετρα

Άνδρες :

1ος  AMAURY PAQUET 01:09:54 Βέλγιο

 2ος  DENNIS LAERTE  01:10:09 Βέλγιο

 3ος  Μίνος Γιώργος 01:11:12  Αθήνα

Γυναίκες

1η  SÉVERINE HAMEL 01:23:50 Γαλλία

2η  Πρωτογεράκη Αίμιλη 01:34:04 Αμπελούζος

 3η Μαριάννα Τρούλη 01:35:45 Ηράκλειο

10 Χιλιόμετρα

1ος Βαρδάκης Μανώλης 00:34:33 Ιεράπετρα

2ος  Ζαγκανάς Στάυρος 00:34:53 Χανιά

3ος  Κωστάκης Αντώνης 00:36:04 Χανιά

Γυναίκες

1η Olga Banakh 00:45:43 Ουκρανία

2η  Τόκα Παναγιώτα 00:46:14 Αρχαία Ολυμπία

3η Ευγενικού  Δήμητρα 00:50:33 Ηράκλειο

5 Χιλιόμετρα

1ος  Ζαγκανάς Στάυρος 00:17:27 Χανιά

2ος Δρόσος Κώστας 00:17:33 Αθήνα

3ος  Τζιράκης Αδάμ 00:18:03 Ηράκλειο

Γυναίκες

1η Ανδρικοπούλου Ζωή Ανίτα 00:18:36 Αθήνα

2η Μαριδάκη Γεωργία 00:20:11 Ιεράπετρα

3η Στεφανουδάκη Καλλιόπη 00:21:35 Χερσόννησος

Ημιμαραθώνιος Κρήτης 2019

Διοργάνωση: Αθλητικός Σύλλογος Υγείας Αρκαλοχωρίου

Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Κρήτης , Δήμος Μινώα Πεδιάδας , Πολιτιστικοί Σύλλογοι Αρκαλοχωρίου , Χουμερίου , Γαλατά , Βόνης , Θραψανού.

Μεγάλος χορηγός: ΟΠΑΠ

Επίσημοι χορηγοί : NEW BALANCE,  AEGEAN AIRLINES,

  TOYOTA Παπακαλιάτης Α.Ε. , Φυσικό μεταλλικό νερό  ΖΑΓΟΡΙ, η AMSTEL FREE, GARMIN.

Επίσημοι υποστηρικτές: Capsis Astoria, Αγροκτήματα Μανουρά , Κτελ Ηρακλείου Λασιθίου, S/M Χαλκιαδάκης , Όμιλος εταιριών Καράτζης , ΑΝΕΚ LINES – Blue Star Ferries ,  Αφοί Κασσάκη αλλαντικά, Cretan bites ,  Cosmossport, Milakis web services,

Με την πολύτιμη βοήθεια: Ελληνική Αστυνομία, , www.cretangastronomy.gr ,  Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας , Σχολές χορού Μαυρόκωστα, Σχολές Χορού Καρλάκης.

Χορηγοί επικοινωνίας: Nova , Κρήτη tv, radio 98,4 , Νέα Κρήτη, Irun , Alpha News , Music club , Kiss Fm, Νέα Τηλεόραση Χανίων , up 92,9

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε  το Εθνικό κέντρο άμεσης βοήθειας • τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό • το Κέντρο Υγείας Αρκαλοχωρίου, με το πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο που είχε δημιουργήσει • τους γιατρούς (Αποστολακη Γ., Δρακουτο Ε., Ζάχαρη Ε., Κανακαρακη Μ.) • την ιδιωτική κλινική CRETA INTERCLINIC, • την κινητή ακτινογραφική μονάδα του ιατρού Καραγιαννακίδη Ε. • τον Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών Ηρακλείου • την Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Κρήτης • την ομάδα V-Strom Greek riders Ηρακλείου

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στου εκατοντάδες εθελοντές που έδωσαν την ψυχή τους για να υπάρξει αυτό το όμορφο αποτέλεσμα.

Με το καλό να ανταμώσουμε το 2020 πάλι, στη φιλόξενη Κρήτη!!

Η S.L.V. Productions ανέλαβε για δεύτερη χρονιά την ηχητική υποστήριξη του αγώνα. Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη και ευχόμαστε να μακροημερεύσει ο θεσμός.