Νίκος Κυπουργός, εμπειρία ζωής για τους μαθητές του Ωδείου Τέχνης Κρήτης

Νίκος Κυπουργός, εμπειρία ζωής για τους μαθητές του Ωδείου Τέχνης Κρήτης
Ο Νίκος Κυπουργός διευθύνει τους μαθητές του Ωδείου Τέχνης

Το βράδυ του Σαββάτου (4/5) δόθηκε η συναυλία Μικρό Φεστιβάλ – Νίκος Κυπουργός, Δώρος Δημοσθένους, Τζένη Φραγκούλη, στον χώρο του REX που αυτή τη φορά, γέμισε ασφυκτικά.

Οι μαθητές  πρόβαραν τα κομμάτια, εδώ και πολλούς μήνες. Οι μουσικοί, μαθητές, “τρίφτηκαν” αρκετά με το έργο του συνθέτη, για να καταφέρουν να φτάσουν στο επίπεδο να προβάρουν με τον ίδιο το Νίκο Κυπουργό τις τελευταίες μέρες πριν τη συναυλία.

Και εδώ πλέον μπαίνει η έννοια του μοναδικού μαθήματος, που θα μείνει αξέχαστο,  εμπειρία ζωής, στους μαθητές του Ωδείου Τέχνης:

Ένας από τους κορυφαίους Έλληνες συνθέτες, που έχει θητεύσει δίπλα στο Μάνο Χατζηδάκι και έχει γράψει πάρα πολλά παιδικά τραγούδια ή μουσική για τον Κινηματογράφο, δούλεψε μαζί με τους μαθητές του Ωδείου Τέχνης, οι οποίοι πρόβαραν υπό τη καθοδήγηση του, κερδίζοντας πολλά από αυτή τη συνεργασία.

Κορύφωση της πολύμηνης αυτής προσπάθειας αποτέλεσε η συναυλία το βράδυ του Σαββάτου (4/5) στο REX. Όλοι οι μαθητές, εναλλασσόμενοι στη σκηνή, με διάφορα όργανα, αλλά και οι χορωδίες, απέδωσαν από Λιλιπούπολη μέχρι ROM, υπό τη μπαγκέτα του συνθέτη, συγκίνησαν μικρούς και μεγάλους. Μαζί τους ο Δώρος Δημοσθένους, η Τζένη Φραγκούλη, ο Γιώργος Γεροντής και ο Βαγγέλης Περάκης. Η μουσική προϋποθέτει γνώση, αίσθηση, σπουδή, αλλά και εμπειρίες σαν και αυτή.

Θα ενσωματώσουμε το σχετικό video της συναυλίας μόλις ετοιμαστεί.