4ο ετήσιο Agios Nikolaos Cliff Diving 2019, αποτελέσματα

4ο ετήσιο Agios Nikolaos Cliff Diving 2019, αποτελέσματα
4ο ετήσιο Agios Nikolaos Cliff Diving 2019

Δεκαοκτώ κορυφαίοι αθλητές από διάφορες χώρες (Λουξεμβούργο, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ρουμανία, Ισπανία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ρωσία, Βραζιλία, Γερμανία, Ουκρανία, Αυστραλία), συμμετείχαν στους μοναδικούς καταδυτικούς αγώνες από υψηλά σημεία στην Ελλάδα, το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Ιουνίου στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου όπου διεξήχθη  για 4η συνεχόμενη χρονιά το ετήσιο «Agios Nikolaos Cliff Diving 2019».  

Ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου, η Περιφέρεια Κρήτης και η Infinite Drop – High Diving, διοργάνωσαν με τεράστια επιτυχία, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ένα αθλητικό γεγονός που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών με τις επικίνδυνες βουτιές και τις συνεχείς ανακατατάξεις στην βαθμολογία των αθλητών, καθώς ανέβαινε ο βαθμός δυσκολίας.

Το αθλητικό υπερθέαμα ήταν πλαισιωμένο από πολιτιστικές δράσεις υψηλού επιπέδου και αισθητικής που ανταγωνίζονται επάξια διεθνείς διοργανώσεις, με τον Πέτρο Κούρτη να είχε την καλλιτεχνική επιμέλεια και τον δεξιοτέχνη σόουμαν Γιώργο Μαυρίδη την συμπαρουσίαση με τον δικό μας πλέον Νίκο Αντωνογιαννάκη .

Η Λίμνη Βουλισμένη πέραν του ότι αποτέλεσε τη φυσική αθλητική εγκατάσταση για την διεξαγωγή ενός τέτοιου αθλήματος, ήταν ταυτόχρονα και ο φυσικού κάλλους ανοιχτός πολιτιστικός χώρος για τις παράλληλες εκδηλώσεις, που μετά την απονομή των βραβείων, ολοκληρώθηκαν με την φαντασμαγορική τελετή λήξης. Οι αθλητές πραγματοποίησαν ένα εκπληκτικό σόου νυχτερινών καταδύσεων, ενώ μετά την τελευταία βουτιά ο ουρανός φωτίστηκε από πλήθος πυροτεχνημάτων.